Klaverjassen? Download M-Klaver Gratis!


Download

FAQ

Zoek

Klaverjassen met M-Klaver
Klaverjassen downloaden


Klaverjassen met 3 personen

Klaverjassen wordt bijna altijd gespeeld met 4 personen. Maar het is ook mogelijk te klaverjassen met 3 personen. Het merendeel van de spelregels van het klaverjassen met 3 personenen is hetzelfde als het normale klaverjas. Hieronder staan de verschillen:
  • Iedere speler krijgt 10 kaarten uitgedeeld in het begin, dat betekend dat er 2 kaarten overblijven. Deze kaarten worden omgekeerd op de tafel gelegd. De speler die gaat mag de 2 overgebleven kaarten pakken. Deze speler moet dan ook weer 2 kaarten terugleggen.  Dit zullen dus vaak lage of niet handige kaarten zijn.
  • Iedere speler speelt zijn eigen spel klaverjas, er zijn dus geen maten of paren bij deze vorm van klaverjassen. Er zijn dus 3 score lijsten.
  • De speler lings na de deler, mag vertellen hoeveel punten hij denkt te gaan halen (inclusief roem). De speler daarna kan daaroverheen of  passen. Als een speler past ligt hij uit de biedronde en kan hij niet meer gaan. Als er 2 van de 3 spelers hebben gepast, moet de overige speler het geboden aantal punten halen.
De kans op roem is veel kleiner bij deze vorm van klaverjassen, er 4 kaarten zijn onmogelijk!


Terug naar informatie over klaverjassen

Registreer M-Klaver

Direct een Registratiecode
Klaverjassen doneren Klaverjassen ideal

Klaverjassen leren

Klaverjassen leren met deze cursus

Cursus:
Leer nu Klaverjassen

Klaverjasverenigingen

Klaverjassen online

Klaverjassen nieuwsbrief

Klaverjas Spelsituaties

© 2002-2012, Martin Beck
Disclaimer Privacy
Algemene voorwaarden