Klaverjassen? Download M-Klaver Gratis!


Download

FAQ

Zoek

Klaverjassen met M-Klaver
Klaverjassen downloaden


Klaverjassen en boerenbridge

Boerenbridge lijkt een klein beetje op het klaverjassen maar is iets eenvoudiger. Boerenbridge wordt ook gespeeld met 4 personen en er wordt ook een Troef kleur bepaald. Het bepalen van de Troefkleur verloopt in een vast volgorde, namelijk: Klaveren, Harten, Schoppen, Ruiten, Sans. Sans betekend dat er geen enkele kleur Troef is.

Voor elke slag die je behaald krijg je een punt, het maakt dus niet uit wat voor kaarten zo een slag heeft. Een slag met 4 troeven is net zo veel waard als een slag zonder Troeven. Voordat elk spel begint schat elke speler in hoeveel slagen hij denkt te gaan halen. Heeft hij dit goed gegokt dan krijgt hij 10 punten extra. Wie het eerste 100 punten heeft gehaald heeft gewonnen!

Netzo als bij het klaverjassen gooien alle spelers na elkaar een kaart op. Troef wint altijd van niet Troef. Maar overtroeven is niet verplicht. Ook introeven hoeft niet als je een kleur niet hebt, mag je gewoon een andere willekeurige kleur opgooien, dit is een wezenlijk verschil met het klaverjassen!

In tegenstelling tot het klaverjassen worden bij boerenbridge alle 52 kaarten gebruikt. De volgorde van de kaarten is als volgt: Aas,Heer, Vrouw, Boer, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2.

Uitgebreide informatie over boerenbridge is hiet te vinden http://nl.wikipedia.org/wiki/Boerenbridge

Terug naar informatie over klaverjassen

Registreer M-Klaver

Direct een Registratiecode
Klaverjassen doneren Klaverjassen ideal

Klaverjassen leren

Klaverjassen leren met deze cursus

Cursus:
Leer nu Klaverjassen

Klaverjasverenigingen

Klaverjassen online

Klaverjassen nieuwsbrief

Klaverjas Spelsituaties

© 2002-2012, Martin Beck
Disclaimer Privacy
Algemene voorwaarden