Klaverjassen? Download M-Klaver Gratis!


Download

FAQ

Zoek

Klaverjassen met M-Klaver
Klaverjassen downloaden


Klaverjassen en bridge

Bridge is netzo als klaverjassen een kaartspel. Er zijn niet zo heel veel mensen die bridge spelen. Bridge wordt net als klaverjassen vaak gespeeld in verenigingen.Bridge wordt gezien als een denksport, netzo als dammen en schaken. Bridge wordt ook gespeeld met 4 spelers, netzo als bij het klaverjasspel. Verder worden er koppels gevormd van twee spelers, ook netzo als in het klaverjassen.

Bridge wordt op veel plekken op de wereld gespeeld. Het klaverjas ook wel maar niet exact met dezelfde regels als hier in Nederland. (Wij hebben hier al een Amsterdamse en Rotterdamse variant!)

Meer informatie en de spelregels van het bridge zijn hier(Wikipedia) te vinden. Bridge wordt waarschijnlijk al sinds 1800 gespeeld en heeft vele varianten. Op die varianten gaan we niet in omdat die elders goed staan uitgelegd.

Nederland heeft een eigen bridgebond, hier zijn de verschillende bridge verenigingen verenigd. Er zijn 1050 bridge verenigingen en 105000 leden aangesloten bij de Bridge Bond! Dat betekend dat het Bridge veelvuldig gespeeld wordt in Nederland

U kunt ook Bridge spelen op de computer. Een Bridge spel is te vinden op http://www.b-bridge.org/

Terug naar informatie over klaverjassen

Registreer M-Klaver

Direct een Registratiecode
Klaverjassen doneren Klaverjassen ideal

Klaverjassen leren

Klaverjassen leren met deze cursus

Cursus:
Leer nu Klaverjassen

Klaverjasverenigingen

Klaverjassen online

Klaverjassen nieuwsbrief

Klaverjas Spelsituaties

© 2002-2012, Martin Beck
Disclaimer Privacy
Algemene voorwaarden