Klaverjassen? Download M-Klaver Gratis!


Download

FAQ

Zoek

Klaverjassen met M-Klaver
Klaverjassen downloaden


Klaverjassen Utrechts variant


De Utrechtse klaverjas variant kan gespeeld worden met in combinatie met het Rotterdams of Amsterdams klaverjassen. Voor het spel begint wordt er bepaald wie van de spelers er gaat op welke Troef kleur. Om de Troef en de speler die gaat te bepalen zijn er een aantal manieren. 1 van die manieren wordt Utrechts Klaverjassen genoemd. Het bepalen van de Troefkleur en de speler die gaat kan bij het klaverjas op de volgende drie manieren:
  • Troef draaien. Er wordt een Kaart gedraaid. Dit wordt de Troef kleur bij het betreffende spel klaverjassen. Iedere speler mag dan zeggen of hij past of gaat. Als iedereen past wordt er een nieuwe kleur gedraaid, past dan weer iedereen dan wordt er opnieuw gedeeld.
  • De speler na de deler moet de Troef kleur bepalen. Hij mag kiezen uit Klaveren, Ruiten, Schoppen of Harten. de speler mag bij deze klaverjasvariant NIET passen. De speler kiest de Troef kleur nadat hij gedeeld heeft! Dit wordt de Utrechtse klaverjas variant genoemd. Utrechts klaverjassen kan icm Amsterdams of Rotterdams klaverjassen!
  • Deze variant is een combinatie van bovenstaande varianten. Bij deze klaverjas variant mag de speler na de deler een Troef kleur kiezen of passen. Als hij past mag de volgende speler het zeggen. Als alle 4 de spelers passen bij deze klaverjasvariant, wordt er opnieuw gedeeld.

Terug naar informatie over klaverjassen

Registreer M-Klaver

Direct een Registratiecode
Klaverjassen doneren Klaverjassen ideal

Klaverjassen leren

Klaverjassen leren met deze cursus

Cursus:
Leer nu Klaverjassen

Klaverjasverenigingen

Klaverjassen online

Klaverjassen nieuwsbrief

Klaverjas Spelsituaties

© 2002-2012, Martin Beck
Disclaimer Privacy
Algemene voorwaarden