Klaverjassen? Download M-Klaver Gratis!

Download

FAQ

Zoek

Klaverjassen met M-Klaver

Klaverjassen downloaden

M-Klaver Help 'Instellingen->Spel opties'

In dit venster kunt u de belangrijkste spelregels van het klaverjasspel M-Klaver instellen, om te klaverjassen zoals u gewend bent!

Hieronder staat het scherm:

m-klaver spelopties, stel klaverjassen in

Rotterdams of Amsterdams klaverjassen

In dit dialoog kunt u instellen of u de Rotterdamse of Amsterdamse klaverjas variant wilt gaan spelen. Ga als volgt te werk om Amsterdams of Rotterdams te klaverjassen:

• Klik op Rotterdams of Amsterdams
  • Klik vervolgens op OK.

Klaverjas instellingen

Snelheid van het spel

U kunt M-Klaver op 3 verschillende snelheden laten klaverjassen. Hieronder staat uitgelegd wat de verschillende snelheden inhouden

Snel spel
Bij een snel spel:

• Hoeft er niet voor het opgooien van een kaart voor iedere speler op een knop gedrukt of met de muis geklikt te worden.
  • Na elke slag wordt er wel gewacht op een klik of druk.

Super snel spel
Bij een super snel spel:

• Hoeft er niet voor het opgooien van een kaart voor iedere speler op een knop gedrukt of met de muis geklikt te worden.
  • Hoeft niet na iedere slag geklikt of op een knop gedrukt te worden.
  • Wordt na een potje meteen weer aan een nieuw potje begonnen.

Super snel spel en snel spel beide uitgevinkt
Bij een normaal spel:

• Moet er voor het opgooien van een kaart voor iedere speler op een knop gedrukt of met de muis geklikt worden.
  • Na elke slag wordt er wel gewacht op een klik of druk.

Seinen

Bij het klaverjassen zijn er veel verschillende manieren op te seinen. Lees hier hoe het klaverjasspel M-Klaver seint

U kunt M-Klaver op de volgende manier laten seinen:

• 'Verzaken mogelijk' aan of uit te vinken.
  • Klik op OK

Verzaken

Als u een kaart opgooit die volgens de klaverjasregels niet mag, bent u aan het verzaken. Omdat het vaak per ongeluk gebeurt tijdens het klaverjassen, kan u verzaken wel of niet toestaan. Als u niet toestaat om te verzaken, is het onmogelijk om een kaart die volgens de klaverjasregels niet mag op te gooien. De computer zal nooit verzaken.

U kunt M-Klaver op de volgende manier instellen om het verzaken mogelijk te maken:

• 'Seinen' aan of uit te vinken.
  • Klik op OK

Zelf roem melden

Als ‘Zelf roem melden’ aanvinkt verschijnt er na iedere slag op de plaats waar het speel systeem (Rotterdams of Amsterdams) staat een knop, waarop u moet drukken als u roem heeft. Indien u drukt  wordt de roem bijgeschreven. Uw computer tegenspelers zullen altijd de roem automatisch melden.

U kunt M-Klaver op de volgende manier instellen om zelf roem te moeten melden:

• 'Roem melden' aan of uit te vinken.
  • Klik op OK

Hoe Troef bepalen voor het spel

Troef spel
Er zijn 3 opties.

• Troef draaien’. Er wordt elk spel een kaart gedraaid. 1 voor 1 kunnen de spelers bepalen of ze gaan of niet gaan.
  • Troef kiezen’. Er verschijnt een dialoog met de 4 kleuren (klaveren, harten, schoppen en ruiten). Uit deze 4 moet de troef gekozen worden.
  • Troef kiezen met passen’. Er verschijnt een dialoog met de 4 kleuren (klaveren, harten, schoppen en ruiten) en een pas optie. De keuze is een bepaalde kleur spelen of passen.

U kunt M-Klaver op de volgende manier instellen om de Troef te bepalen:

• Selecteer 1 van de 3 mogelijkheden.
  • Klik op OK

Aantal Spelletjes per potje

Een bekende term in de klaverjas wereld is een boompje. Dit betekend dat er 16 spelletjes (dus iedere speler gooit 8 kaarten op) gespeeld voordat het boompje of potje voorbij is!

16 is het meest gebruikelijke aantal spelletjes per potje, maar er zijn ook veel mensen die het klaverjas spelen door 8 spelletjes achter elkaar te spelen.

U kunt het aantal spelletjes per potjes op de volgende manier instellen:

• Vink '8', '16', of 'Anders' aan
  • Indien u een ander aantal spelletjes per potje wilt spelen kunt u dat onder Anders invullen
  • Klik vervolgens op OK.

Terug naar de Inhoud

Registreer M-Klaver

Direct een Registratiecode
Klaverjassen doneren Klaverjassen ideal

Klaverjassen leren

Klaverjassen leren met deze cursus

Cursus:
Leer nu Klaverjassen

Klaverjasverenigingen

Klaverjassen online

Klaverjassen nieuwsbrief

Klaverjas Spelsituaties

© 2002-2012, Martin Beck
Disclaimer Privacy
Algemene voorwaarden