Klaverjassen? Download M-Klaver Gratis!


Download

FAQ

Zoek

Klaverjassen met M-Klaver
Klaverjassen downloaden


Klaverjassen de verschillende klaverjasvarianten


Klaverjassen is een kaartspel met een geschiedenis die ver terug gaat. Klaverjassen heeft veel kaartspellen die er veel op lijken. De belangrijkste varianten van het klaverjassen zijn natuurlijk het Rotterdamse klaverjas systeem en het Amsterdamse klaverjas systeem. De regels zijn bijna hetzelfde op een paar regeltjes na. Globaal is er wel een onderscheid te maken per regio. Maar het is handig om voordat je met het klaverjassen begint de regels even goed door te praten om op die manier misverstanden te voorkomen! Zeker tijdens vakanties!

Op deze site is meer informatie over het Rotterdamse en Amsterdamse klaverjas systeem.

Verder zit er ook nog een verschil in de wijze waarom het klaverjasspel wordt begonnen (Bepalen wat Troef is). Éen van die klaverjasvarianten is de Utrechtse variant. De Utrechtse klaverjas variant kan worden gecombineerd met het Rotterdamse en het Amsterdamse klaverjassen. De 3 begin varianten zijn hier opgesomd.

Verder is het ook mogelijk om te klaverjassen met twee of drie spelers. De regels zijn dan uiteraard iets anders. Altijd handig als er iemand niet is komen opdagen.

In Frankrijk wordt Pagat gespeeld, Pagat lijkt veel op het klaverjas, maar is toch weer net anders, de regels van het Pagat worden hier uitgelegd.

Terug naar informatie over klaverjassen

Registreer M-Klaver

Direct een Registratiecode
Klaverjassen doneren Klaverjassen ideal

Klaverjassen leren

Klaverjassen leren met deze cursus

Cursus:
Leer nu Klaverjassen

Klaverjasverenigingen

Klaverjassen online

Klaverjassen nieuwsbrief

Klaverjas Spelsituaties

© 2002-2012, Martin Beck
Disclaimer Privacy
Algemene voorwaarden